lördag 29 september 2007

Mässa!

Är alldeles nyss hemkommen från scrap och stämpelmässan i Helsingborg.

Gick upp tidigt i morse, cyklade tilll centralen, tog tåget till Helsingborg och "hängde på låset" klockan 11. Vi var fler som var där...... Men man vill ju inte komma senare och riskera att missa något.... Där var mycket prylar, mycket folk och jag spenderade mycket pengar. (nej, s¨¨ farligt var det inte) Härligt! Framför allt köpte jag stämplar så att jag kan komma igång och göra lite mer kort. Nu är också materialet till julkorten inhandlade.

Jag tog tåget hem igen och när jag kom till Malmö ösregnade det. Jag hade ju cyklat och ville gärna ha hem cykeln så buss var inget alternativ. Jag hade ju kunnat gå in på något café, men vill ju hem och börja "plocka" med mina grejor, så det vara bara att försöka skydda grejorna så gott det gick och ge sig iväg. Jag har ju en sisådär 15-20 minuters cykelväg mellan hemmet och centralen så jag var dyngsur när jag kom hem.

Det var bara att dra av de våta kläderna, dra på joggingdressen, torka av mascararesterna på kinderna, laga en stor kopp té och börja scrappa! Så nu sitter jag här och har det väldigt bra!

/Frida

torsdag 27 september 2007

Romantiska Skagen...

Har nu gjort en LO från vår Skagentur förra året. Har bestämt mig för att försöka koncentrerat beta av foton och göra några album i turordning. Skagen, Hösten i USA, Året 2007 (Parisresan, de båda syskonbarnen som kommit till världen och att jag därmed fått en guddotter, semestern osv), BoM. Jag har lite att göra....






Denna LO är från swescrapbooks utmaning denna veckan, men jag kommer inte skicka in den. Ska försöka få till ett nytt bidrag till BoM och skicka in. Tycker ju att det är så himla kul, och har börjat skissa så smått på det. Ja ja, material jag använt är:
Cardstock - Bazill (mörkbrun)
Mönsterpapper - Cosmo Cricket, Love notes wonderful och Storytime Tick Tock
Blommor - sweet n´sassy Cinderella
Brads - YouDo
QK - Marissa Classic och Metro
Chalk - Brilliance Galaxy Gold
Lila sytråd

Min bästa kompis Petra ringde (som så ofta när mannen är bortrest och jag är ensam, tack för det, du är underbar!) och nu är det nära att även hon börjar scrappa. Jag hoppas, hoppas, hoppas på det!

Mässa på lördag!!!!

/Frida J

tisdag 25 september 2007

Jag kom med...

... på swe scrapbooks hemlisutmaning. Jag blir så glad och stolt! Här är bidraget, som skulle gå under temat: Jag är bra på:

Fotot är ju lite knäppt och ganska typiskt mig... Hela mitt BOM album har jag tänkt ska gå i vitt, rosa och grönt, så även denna. Material jag använt är:
Cardstock: Bazill vit och rosa.
Mönsterpapper: Center City Design, Union Square och Karen Marie Klip & Papier, Hearts & Pink och America Crafts, Bookshelf
QK: Hearts, Marissa classic, Metro
Pärlor: Panduro
Chalks: Brilliance Lightning black, Brilliance Pearlescent orchid

Ännu ett paket med varor från scrapaddicted (http://www.scrapaddicted.se/) har kommit, bland annat med "Julpaket". I år ska det väl kunna bli hemmagjorda kort igen....

Nu ska jag spåna på vad jag kan göra med nästa Hemlisutmaning: Globetrotter eller inte. Kul utmaning för en flygmes som jag!

/Frida J

söndag 23 september 2007

Härlig helg!

Mmm, har haft en härlig helg. Spenderade gårdagen i det vackra vädret i Köpenhamn. Strosade runt, shoppade, åt pölser och sådant som man ska göra när man är i Köpenhamn. Avslutade dagen hemma med sushi och TV. En perfekt lördag skulle jag vilja säga.









Idag, söndag, har det blivit tvätt och städ. Inte så kul, men när det är gjort är det jätteskönt att vara hemma. Sedan blev det utflykt till Öresundsbrons utsiktsplats, Bunkeflostrand och hem. Vädret har verkligen varit skönt! En liten stunds pyssel har det blivit och det resulterade i denna helknäppa skylten. Den ska upp imorgon!












Nu ska jag sätta mig och arbeta på en halsduk som ska passa till den nyinköpta vinterjackan....










/Frida

fredag 21 september 2007

Nya och gamla Hemligheter

Nu har jag gjort veckans bidrag till projekt Hemligheter på swescrapbook. Den ska jag skicka in så den kommer inte i bloggen förrän nästa vecka. Dessutom har jag nu jobbat mig ikapp på den veckans Hemligheter som inte blev gjord (när jag hade scrapstopp). Det var om familjen. Jag tyckte det var lite svårt att göra eftersom jag hade svårt att välja om familjen var jag och min man eller om det var jag och mina föräldrar och syskon. Till slut valde jag ändå att det var jag och min man (vuxenpoäng?). Här kommer den:

Det gröna papperet har jag haft ett tag i min låda, och jag tycker jättemycket om de, men har inte vetat vad jag ska göra med det. Nu äntligen kom det till användning. Det matchar ju med sian med familjens namn (förra inlägget). Det är från Li´l Davis Designs och heter Mint Motif. I övrigt har jag använt bazil cardstock (lite skimrande, kommer inte ihåg namnet...), QK Marissa och Metro, Sweet n´sassy flower embellishment och YouDo mini round brads.

/Frida

tisdag 18 september 2007

Boken om mig själv.

Jag har ju, som sagt, hoppat på swwescrapbooks utmaning Hemligheter, som innebär att göra en BOM, Boken om mig själv. Jag gillar utmaningen jättemycket, framför allt för att jag inte skulle tagit mig för att göra en om det inte var för deras utmaning.





Förra veckans utmaning var att göra en sida med "Min familjs alla namn". Min sida kommer här:



Känns lite konstigt med en sida utan foto, men den ska ju ses i sitt sammanhang så småningom. Jag har fortfarande inte gjort förr-förra veckans sida, som skulle handla om min familj. Vet inte riktigt hur jag skulle få till den, eftersom jag inte vet om det ska vara jag och min man som är familjen eller om syskon och föräldrar är familjen..... Det blir nog en sida som matchar denna med namnen skulle jag tro.

Denna veckans Hemlis-utmaning handlar om: "Jag är bra på:" Spännande, och kanske svårt.... Hoppa på den, det är väldigt kul!

/Frida

måndag 17 september 2007

Ett litet inlägg.

Här kommer mitt bidrag till föraa veckans skissutmaning på swescrapbook. Jag tycker i och för sig inte den blev så bra, det märks att jag stressat fram den, men jag tycker så mycket om bilden på min kära lilla guddotter, så den får komma med i alla fall.





Under helgen har jag hunnit ikapp lite med pluggningen så idag ska jag unna mig lite scrapping (och vill inte lägga den tiden framför datorn). Därför blir det kort och gott bara så här.

Kanske kommer ett bidrag till min BOM imorgon....

/Frida

torsdag 13 september 2007

Tiden

..räcker inte alltid till.

Just nu jobbar jag 100% och samtidigt läser jag på 50% ändå lägger jag mesta delen av min fritid på scrapping. Därför har jag nu, motvilligt, ålagt mig scrap-förbud tills dess att jag är i fatt med "läxorna". Förhoppningsvis ska det vara efter helgen. Därför blir det inte direkt något uppdaterat här.

Men, snart ses vi igen!

/Frida

måndag 10 september 2007

Helgens resultat.

Under helgen har jag scrappat 2,5 LO (en är ännu inte färdig). Den ena gjorde jag för att skicka in till swescrapbookings skissutmaning, men hann inte få in den i tid. Det är en LO som ska bli första sida i ett album från när vi bodde i USA i höstas. Från början gjorde jag LO Visst finns det släktdrag (tidigare inlägg) efter skissen, men jag tyckte den blev så USA inspirerad att jag gjorde en till. Här har vi den.




Fotot är taget på vårt favoritutflyktsmål där, en nationalpark precis vid foten av the Blue Ridge Mountains med utsikt över Table Rock och alldeles i närheten av Ceasars Head. Vyn var häpnadsväckande och som tagen ur en vacker film. Så här vackert var vädret i stort sett hela hösten och vi var ofta ute på hiking.


Nästa LO är andra sidan av min dubbellayout från Bröndums hotell i Skagen. Första sidan har jag lagt in här tidigare.


/Frida

Scrap-träff!

I lördags hade jag och några vänninor scrap-träff. Oj, vad trevligt vi hade! De hade inte scrappat innan och jag ville så gärna inspirera dem. De var verkligen jätteduktiga och gjorde superfina LO. Vi bestämde direkt att det här måste vi göra igen.


Att scrappa är verkligen ett härligt sätt att umgås på!



Nu önskar jag att jag hade kunnat lägga in alla LO från i lördags, men det kan jag ju inte, jag har ju bara mina egna. Men här är ett kort på några av dem i alla fall.




/Frida

onsdag 5 september 2007

Scrap-beroende?

Min man undrade lite försynt idag om det fanns en risk att jag skulle bli scrap-beroende... Bli, tänkte jag!?! Är troligtvis redan..... Någon mer som är det?! :-)



Här är resultatet av gårdagens scrappande. Jag gjorde den efter veckans skissutmaning på swescrapbook. Tänkte först skicka in den, men ångrade mig när jag kom och tänka på ett bättre kort att scrappa den på. Den blev ju lite amerikansk med färger och stjärnor, och det var inte medvetet. Men, jag har ju ca 150 foto att scrappa från vår 3 månaders vistelse i USA i höstas. Nu ska jag försöka få fram "första sidan" med inspiration från denna LO. Det ska jag göra till helgen.


Fotona gillar jag mycket, och det är min bror Fredrik och hans sambo Cina som har tagit dem. Jag har "bluddrat" personernas ansikten lite, så man kan ju inte se likheterna så mycket. Men de finns där, det kan jag garantera. Jag gillar verkligen att scrappa på den här typen av foto. Sådana som vi har massor av, eller hur. Sådana som blir ganska alldagliga i ett fotoalbum, men som man kan lyfta med scrapping. Det tycker jag är utmaningen med att scrappa.

Material:
- Bazill cardstock (röd, mörkblå och ljusblå)
- Mönsterpapper - Cherry arte Arcade - Star search
- QK - Star, Metro
- Rubons - LULU
- Penna - Gelly roll, vit.

Nu ska jag spana foto till swescrapbooks Hemlisutmaning. Har fastnat lite.....

/Frida

tisdag 4 september 2007

Hemlisutmaning och så.

Min utmaning i förra veckans hemlis kom inte med så nu kommer den här. Jag gillar verkligen den utmaningen och ska fortsätta med dem! Denna veckan var det alltså familjen. Hmmm... Har lite idéer redan.....

Håller på med skissutmaningen från swescrapbook också. Det blir en skiss med två foton som legat framme ett tag, och som jag inte riktigt kommit igång med. Jag har nu bara monteringen av det sista kvar och känner mig riktigt nöjd.

Var nyss inne på Lisbeths blogg (http://digiscrapp.blogspot.com/) och såg hennes Ingen Reklam-skylt. Helt underbar. En sådan vill jag också göra!

/Frida

måndag 3 september 2007

Publicerad på swescrapbook!

Tänk att jag kom med i swescrapbooks blogg! Det var skissutmaningen förra veckan, och första gången jag kom med. Vilken knuff framåt och vilken inspiration som kom över mig nu. Vad glad jag är!



Här kommer min LO.



Fotot har min man tagit. Han är riktigt duktig på att ta foto i sådär roliga och finurliga vinklar. Det är kul.
Material jag har använt är: Bazill cardstok (vit), det brun/blåa mönsterpappret heter Wildflower, Wheat. Det är dubbelsidigt och den andra sidan har jag använt som fotomatta och titel. Det andra mönsterpappret har jag tappat bort namnet på. Dumt! (Normalt brukar jag skriva direkt på LO.s baksida vilket material jag använt, men denna gången fick jag lite bråttom med scanning och annat och missade det). Jag ar sytt med sick-sack söm på maskin runt papperen. De blåa blommorna är Brads från YouDo och det lilla smycket har jag gjort själv av panduros blommor och fäst med en gammal säkerhetsnål jag hittade i ett skåp. Titeln är QK Metro.

Nu väntar nya utmaningar...
/Frida

söndag 2 september 2007

En effektiv helg....

.... men det har inte blivit något scrappande.





Det började med Hollywood-fest på fredagen på jobbet. Det var jättetrevligt och festkommiten hade verkligen ansträngt sig. Foto kommer säkerligen under veckan. (Min man har varit i USA och haft kameran med sig, så jag har varit utan den, och varit tvungen att förlita sig på andra fotografer).





Lördagen innebar shopping med en vännina. Det blev ett par (tighta!) jeans. Försäljaren var väldigt noga med att påpeka att ett par jeans inte ska gå att knäppa utan att man "hoppar" i dem och hållerin magen första gången. "Jag lovar att de töjer och formar sig...." Ja, ja, vi får väl se!





Helgens stora överraskning blev när jag kom hem från shoppingen. Då hade mannen slutat tidigare på fredagen, lyckats ta ett flyg ett dygn tidigare och kommit hem medan jag var på stan. Härlig överraskning! Därav ingen scrapping som jag planerat på lördagskvällen. Men väl presenter (han är duktig på det, min man), ost och gott vin.





Idag har vi slitit hårt. Jag har efter mycket om och men insett att när man bor i en trea och har ett extra rum som ska vara arbetsplats för två personer och gästrum, så kan man inte sprida sina pysselgrejor hur som helst. Hur mycket jag än skulle vilja! Så idag har det blivit operation uppröjning, och vi har städat ur 4 garderober, för att få två hyllplan lediga till mina pysselgrejor, så att vi kan kasta ut ena bokhyllan, så att vi kan köpa bäddsoffan vi är på jakt efter. Den där fantastiska scrapplatsen som man ser bilder på då och då, får jag väl drömma om ett tag till....





Som belöning för dagens arbete blev det pizza och sedan lite pyssle. Ett kort till en kollega som ska sluta. (Som inte kolla min blogg..) Här är det!
Tack för mig för idag!

/Frida