torsdag 31 januari 2008

Torsdag och snart helg

Idag blåser det storm igen. Jag måste få skriva det igen. JAG SOM HATAR STORM!!! Nu får det vara slut på sådant här eländigt väder!

Vädret uppvägs i alla fall av att jag idag fått nytt paket med scrap-varor! Bland annat papper från American Crafts och Metropolitan serien. Det är mina favoriter! De ska jag scrappa på på träffen på söndag har jag tänkt. Dessutom har jag köpt filtdekorationer, och det har jag aldrig använt förr. Hoppas få lite hjälp och inspiration att våga använda dem med.

Här har vi Juni-layouten från min årsbok. Papperet jag använt är från(just det) American crafts Metropolitan-serie. Jag blev också riktig inspirerad av swescrapbooks utmaning om att stämpla med bubbelplast. Det var ju jättekul!





För övrigt känner jag mig rätt trött och seg idag och med tanke på att en hel del (mer och mindre läskiga) sjukor går på jobbet så tänker jag placera mig under en filt i soffan med en kopp te bara för säkerhets skull.

/Frida

söndag 27 januari 2008

Besök!

Idag har jag haft ett härligt besök av min guddotter och hennes föräldrar (min tvillingbror med sambo). Mycket mysigt!

Försökte ta lite foto på min guddotter, men hur kan man ta foto på ett litet yrknippe som absolut inte vill sitta stilla, och som tycker att kameran verkar vara den roligaste leksaken i lägenheten....



Av 10 foton är det väl 1 eller 2 som blir skarpa och bra....
Efter att familjen åkte hem (i skymningen) gick jag ner till Limhamnsfältet och stranden med kameran. Det var ju helt ljuvligt att faktiskt få se lite av solen. Det här är också min absoluta favoritplats i Malmö och den tänkte jag på ett eller annat sätt scrappa. Det spelar ingen roll om det är sommar eller vinter, sol eller regn. Jag tycker alltid att det är lika underbart att komma uppför backen på gatan och sedan öppnar sig vyn framför mig. Då är det bara att ta ett djupt andetag och njuta. Här brukar jag dessutom numera jogga och det är väl lyxigt att ha ett så här fint ställe att träna på!

/Frida

lördag 26 januari 2008

Storm

Brrr! Det blåser storm idag och jag avskyr det! Jag har alltid avskytt när det blåser hårt. Det är något med ljudet, tror jag! Det blev inte bättre av att jag, när vi var i USA hösten 2006, var med om ett oväder (inte så allvarligt egentligen) där det kom tornadovarningar, och också en tornade, fast inte precis där vi bodde. Hu, vad det var läskigt, och vad jag var rädd! Konstigt vad sådana händelser kan sätta spår.....

Så idag har jag gått runt och lyssnat på ljudbok i mp3-spelaren och storstädat lägenheten (inget ont som inte har något gott med sig...). Nu verkar stormen i alla fall ha lagt sig och jag har landat i TV-soffan och tänkte kolla in Harry Potter på TV, och kanske avnjuta lite popcorn. Härlig lördagskväll altså!

Imorgon kommer min älskade lilla brorsdotter/guddotter, min tvillingbror och hans sambo och hälsar på! Jag längtar redan!!!!

/Frida

måndag 21 januari 2008

Måndag igen.

Jaha, så har det gått en hel helg igen. Hur går det till egentligen?! I helgen har vi varit i hemstaden Hässleholm; hos mina svärföräldrar. Dessutom har vi hälsat på mormor och morfar och min tvillingbror med familj. Mysigt! Mindre mysigt var att jag var tvungen att uppsöka min tandläkare. Han är i och för sig den bästa tandläkare man kan tänka sig, men trevligt är det ju aldrig ändå..... Jag hade ett djupt hål och jag fick sitta i tadläkarstolen och skämmas och våndas! Bedövning och borr åkte fram. Huvaligen!


Någon scrappning har det inte blivit i helgen. Jag hade skickat in ett bidrag från min årsbok till swescrapbook men kom inte med så den layouten kommer här i stället nu. Det är självklara favoritfoto från året som gått!


/Frida

måndag 14 januari 2008

Månad för månad

Jag jobbar mig framåt i min årsbok och här kommer Februari, Mars och April!


Det är ju jättesvårt att bara välja ut ett foto för varje månad (det tar ju nästan längre tid än att göra Lo.n) Som vanligt när det gäller foto så gillar jag knäppa foto. Proffsfotograferna vrider väl sig, men jag gillar verkligen dessa 3 fotona. Ett foto kan ju innehålla så väldigt mycket! Jag t.ex.bara älskar mammas min på "Mars-foto". Jag vet ju precis hur stunden varit när jag ser det. Visst är det härligt!

Layouterna är gjorda av mina för tillfället favoritpapper: Chatterbox: Dress Hearts, Dress Squares och Folksy Small.


Mars Layouten är gjord efter veckans skiss v. 2 på swescrapbook.


I övrigt har helgen varit mycket skön med lagom dos av softning, vänner, bio och god mat. Dessutom har vi nu bestämt oss. Vi åker till Las Vegas och Grand Canyon i vår! En drömresa!


/Frida

måndag 7 januari 2008

Nytt postpaket!

Finns det något bättre än att det finns en postavi på hallgolvet när man kommer hem, och man vet att man beställt scrapmaterial men trodde det skulle ta några dagar till innan de kom! Lycka! Fick underbara papper från Chatterbox med härlig struktur, hjärtan och blommor. Vet inte vad jag ska ha dem till, men så handlar jag alltid. På impuls! Sedan får de ligga i lådan till jag kommer på vad jag ska använda dem till. Jag älskar att bläddra bland mina papper...


Jag hade dessutom beställt ett månadspaket (scrapaddicted) och vilka härliga papper det innehöll! BoBunny. Jag har aldrig köpt av de märket innan. De går i rosa toner och har en undebar metallicyta. De vill jag scrappa sommarbilder på!

Men jag har bestämt att jag ska vara strikt och scrappa förra året månad för månad, och det är bara februari än så länge. Här kommer Layouterna 2007 och Januari som jag gjort efter skisserna i förra inlägget.

Material till 2007:
Bazill cardstock (svart och grå)
Mönsterpapper: American crafts. The Goods Flip flops (mönstrat och lila)
Making Memories: photo ancors pewter, eyelet shapes swirl.
QK: Metro (bokstäver), Marissa (siffror)
Penna: Sakura Gelly roll
Material till Januari:
Bazill cardstock (svart och brun)
Mönsterpapper: Scribble scrabble (där jag kastat resten av "namnkanten")
QK: Snöflinga
Brads: YouDo
Det var verkligen jätteroligt att jobba med detta formatet! Det ska jag fortsätta med. Nu ska jag "bläddra" lite till bland mina nya papper.....
/Frida

fredag 4 januari 2008

Kreativ process.

Nu är det fredag-kväll och jag ser fram emot en ledig helg, med möjligheter till massor med kreativt arbete.

Jag har tänkt mig att börja med ett litet album över 2007 (skulle jag gjort över 2006 också men det får väl bli senare). Tänkte prova formatet 6x12, vilket jag aldrig gjort tidigare. Planen är att välja ut ett foto för varje månad, så det blir ett album med 13 sidor (framsida + 12 månader). Om någon gjort något liknande så kan ni väl tipsa om det till mig här.

Den kreativa processen då? Hmmm... Hur brukar ni göra när ni jobbar med ett projekt? Jag är expert på att se ett foto, bli jättesugen på att scrappa det, och så slutar det med att jag, som just nu, har massor med lösa layouter där ingen är det andra lik eller passar ihop med någon annan. Jag har tänkt att jag ska skärpa till mig och jobba med det som projekt och bygga album.

Jag brukar jobba utifrån en skiss (som jag hittat eller gjort själv). Ibland ger jag mig in och scrappar direkt men ibland kan jag också tycka att det är riktigt kul och stimulerande att bara skissa och planera. För att inte tala om att bara sitta och bläddra bland papper och dekorationer som den samlare man är född till.... (plötsligt har tiden gått och så blev det inget scrappande, bara bläddrande). Här kommer skisserna jag tänkt jobba med nu. De färdiga layouterna blir inte alltid så lika, men det får vi väl se efter helgen!


Ha en skön fredag och en trevlig helg! Kan det bli kallare nu...?

/Frida J

torsdag 3 januari 2008

Favoriter 2007

Nu är jag tillbaka här efter en hel månads scrapuppehåll. Jag känner att inspirationen börjar att komma över mig igen och jag längtar efter att ta tag i några nya layouter. Jag misstänker att helgen som väntar blir en scraphelg!

Jag var inne hos Woopsie Daisy (kolla länk i "min blogrunda", jag har ju ännnu inte lärt mig att länka i texten...) Där fanns en utmaning att välja mina 10 favoritlayouter från 2007. Jättekul! 2007 har ju varit mitt första riktiga scrapår så det blir alltså 10 favoriter från mitt första riktiga scrapår! Håll till godo!








Det är svårt att veta vad det är som gör att man gillar vissa layouter mer än andra. Jag misstänker att det är cirklar, bågar och räta vinklar som gör mina favoriter.....
Ser fram emot ett härligt scrapår 2008!
/Frida