torsdag 30 augusti 2007

Här har jag nu fått in gårdagens LO. Den är inspirerad av swescrapbooks utmaning Hemlisar! En utmaning som jag blivit helsåld på. Tack för den inspirationen. Fotot är alltså på mig och min tvillingbror. Om någon som känner mig tror att jag mist förståndet så var inte oroliga. Jag har medvetet, digitalt, ändrat födelsedatumet.

Jag har använt vit och rosa Bazill cardstock, och mönsterpapper från America crafts och All my memories. Hjärtan är QK liksom ordet Jag (marisa). Jag brukar aldrig använda s.k. anchors (de vita som håller i fotot och textpappret. Jag tycker det är svårt att få till dem. Här knöt jag en rosa floss i, istället för en brad. Det blev lite sött tycker jag. Texten är skriven med en glitterpenna, men det syns inte så väl.

Utmaningen kan ni se på http://www.swescrapbook.blogg.se/ Nu ska jag gå vidare och göra denna veckans utmaning i Hemlis-serien. Få se om jag hinner få färdigt den så jag kan skicka in den i tid. Veckans skissutmaning har jag skickat in, vilket innebär att jag väntar med att publicera den här.

onsdag 29 augusti 2007

Teknikstrul är trist!

Har gjort 2 layouter som jag vill få in i den digitala världen, men datorn vill inte läsa filerna jag scannar. Jag kan bli tokig när tekniken inte fungerar (och här inte är någon hemma som kan hjälpa mig...)

Den ena LO är till veckans skiss utmaning på swescrapbook. Tyckte jag fick till den riktigt bra, och beslutade mig för att faktiskt maila in den och inte stanna vid att bara inspireras av deras utmaningar.

Den andra LO kom också till efter at jag varit inne på swescrapbook och tittat på utmaningen Hemlisar! En helt underbar utmaning tycker jag och den fick mig till att faktiskt börja på en BoM. Känner mig lite modig som börjar på den. Har nu scrappat efter förra veckans utmaning, dvs en första LO med fakta om när och var jag föddes osv.

Imorgon tänkte jag göra denna veckans utmaning i Hemlisar..... nu börjar det bli för sent.

Jag är dessutom trött efter att ha ägnat kvällen åt min andra hobby. Att sy. Har fått en helt underbar festklänning från 60-talet av en kvinna jag känner, som rensade sin garderob. På fredag ska vi ha fest med Hollywood-tema på jobbet och det finns väl inte ett bättre tillfälle att ta på sig denna blåa sidenklänning med getingmidja och spetsig byst. Problemet var just getingmidjan.... och jag fick sy ut lite. Skulle tro att det kommer bilder så småningom....

/Frida

måndag 27 augusti 2007

Inspirationsbehov.

Har lite brist på inspiration (fast kanske är det brist på tid....) Jag känner att jag vill kunna göra något nu, snabbt. Det brukar inte bli så lyckat.



Här är i alla fall en LO som jag gjorde i torsdags. Min man hade besök av en gammal kompis, och jag var kanske inte jättetrevlig som satt och scrappade i stället. Men, jag ville gärna scrappa, och de hade ju ändå nog med sitt.....



Jag skriver inte så mycket om denna nu, för nu vill jag hitta inspiration till nya LO. Jag ska gå in på swescrapbook och se om de har någon kul skissutmaning eller annan kul inspiration.

lördag 25 augusti 2007

Scrapabstinens

Nu har det inte blivit ordentligt scrappat på en hel vecka. (En LO som bara blivit nästan färdig). Det har varit festivalbesök, besök hos vänner och besök av vänner denna veckan. Härlig vecka men scrapabstinensen har kommit krypande.

Igår var vi på Malmö festivalen och tittade bland annat på det fantastiska fyrverkeriet! Jag hade inte kameran med mig, så otroligt dumt! Det hade varit kul att scrappa fyrverkeribilder på svart cardstock och använda acrylfärger till...

Nu har jag i alla fall lagt in en härlig beställning på material från scrapaddicted (min favoritaffär på nätet, jag bara måste åka dit en gång också). De har Quickutz-event idag med rabatt och roliga utlottningar. Kul!

Planerar att utmana mig själv så att under helgen, eller nästa vecka göra minst en LO med acrylfärger och en LO med metall typ clips, säkerhetsnålar el dyl.

Jag hoppas att här ska komma in lite mer LO.s efter helgen.

/Frida

måndag 20 augusti 2007

Resultatet av fredagens scrappande


Vilken härlig fredagkväll jag hade, med scrappande helt utan att bli störd. Det blev ganska sent... och resultatet blev 2 scrapbooking layouter och två kort. Korten skulle skänkas bort direkt på lördagen så de hann jag inte med att scanna. Layouterna kommer här:

Inspirationen till denna tog jag från Karins (http://www.kajsaloppan.blogspot.com/) layout En trygg hand. Det är sällan jag använder vit bakgrund, men jag blev nöjd och måste nu direkt köpa fler vita.

Material: Cardstock - Bazill, Mönsterpapper - We R Memorykeepers Bloom och Love is on the line, Reminisce Love actually, QK - Metro, Brad - You Do Ruby razz, Ink - Brilliance Pearlescent orchid och Pearlescent white. Fotot är taget av Kasper Levisson.

Min andra layout gjorde jag en skiss till redan i somras, och den blev omedvetet ganska lik den första. Den är "syster" med layouten Ringen.

Material: Cardstock - Bazill, Mönsterpapper - American crafts Bookshelf shakespear, Tukan exklusiv transparent, Pärlor - Panduro hobby, Brads - You do Mini round brads och Heart brads, Bokstäver Trademarks rubons LULU, Ink Brilliance lightning black.



fredag 17 augusti 2007

Hemmakväll

Nu är det ensam hemmakväll med fri scrapping! Det har inte blivit så mycket scrappat under semestern, men däremot har jag gjort många skisser (går utmärkt att göra i solstolen). Så nu är det bara att sätta igång. Som jag har längtat! Idag har jag dessutom varit och handlat 3 nya Brilliance stämpeldynor, Pearlecent olive, Pearlecent orchid och moonlight white, 2 paket glue-dots (nu ska jag inte bli utan igen...) och en cirkel-skärare. Har blivit så himla inspirerad av alla cirklar som jag sett hos många scrappare. Det blir garanterat en cirkel-layout ikväll.





Här kommer en layout, som på sitt sätt är cirkelinspirerad. Ytterligare en bröllopslayout med foton av Kasper Levisson. En del av nederkanten och vänsterkanten har klippts bord i scanningen. Där är mer grön kant i orginal.



Jag har utgått från färgerna rött, rosa och grönt som finns i buketten. Ringen är av små självhäftande strass-stenar. Titeln, Ringen, är QK Metro som jag klistrat på ytterligare ett papper och klippt ut. Lite pilligt men resultatet blev ganska bra, tycker jag.



Min andra layout här är från ett album som jag börjat på: Att vara 2 som fyller år. Det ska handla om min tvillingbror och mig, och mina tankar kring att vi faktiskt är två, alltid varit två och alltid kommer att vara två. För mig är det nämligen alldeles självklart att ha en tvilling och det är svårt att tänka sig att vara ensam. Hur är det egentligen att ha en egen födelsedag?! Dessutom är jag så otroligt glad för min tvillingbror och inser att jag är priviligerad som har honom, så det blir ju också något av en hyllning!


Jag har börjat att leta upp gamla foto på oss som jag ska scrappa på. Det ska bli kul, men inte helt lätt. Albumen är dessutom fyllda av tvillingarna framför födelsedags-tårtan, och det är ju jättekul att samla alla dessa. Vi får se vad det blir av dem.


Jag gillar fotot. Jag gillar överlag foto som är så där tagna i stunden. Här syns det ju att vi "hittar på bus". Fast rättare sagt är fotot taget efter att jag låst in på toaletten i min brors hus (ja, jag vet att jag inte fick låsa, för låset var sönder. Men, sedan när jag var färdig och skulle gå ut så sa det bara vips, och så hade jag låst, i stället för som mina reflexer ville, låsa upp) och min bror fått dyrka upp låset med en kniv.


Jag har skrivit texten rakt upp och ner på cardstocken. Om ni tycker att det ser konstigt ut så är det för att jag i datorn har redigerat bort våra fullständiga namn och sådant. Man vet ju aldrig..... Mönsterpapperet till layouten är presentpapperet runt presenten som jag fick av min bror och hans sambo på min senaste födelsedag. Presentsnöret likaså. Jag tyckte det var jätteläckert och kunde inte låta bli att spara det. Det passar ju bra till temat.


Man vet ju aldrig vad som kan användas till scrappningen...




torsdag 16 augusti 2007

Häst och vagn

Här har vi mera bröllopsbilder. Jag lägger in bilder allt eftersom och just nu är det bröllopslayouter som blivit scannade. Fast, jag är inte riktigt vän med scanningen än. Tips emottages tacksamt.




Här är en dubbelsida från vår tur med häst och vagn. Dessa fotona är också tagna av Kasper Levisson. Det är Bengt och Mona Gullbrandsson från Stall Fredskog som kör. www.fredskog.com De kan varmt rekommenderas. Här hade jag ganska många framkallade foto att arbeta med, och vilka jag inte ville "klippa i". Jag valde därför att göra en dubbelsida. Det blir lätt lite rörigt med många lika stora foto, tycker jag, därför ville jag inte ha så många mönstrade pappaer utan satsade i stället på flera likadana utsmyckningar, som hästskon.

Här har jag använt Bazill cardstock som bas (brunt). Det randiga papperet (vet ej länge tillverkaren) har jag sytt på med symaskinen med korsstygn. Förvånansvärt enkelt och det blev bra på första försöket. Ett tips är bara att sätta en tejpbit på baksidan för att hålla fast trådarna så att de inte går upp igen.

Den stora hästskon har jag ritat på frihand och fäst med svarta brads (Bazzill wings 5 mm). De små hästskorna är QK, liksom titeln (metro). Hjärtanen (reprint) har jag använt för att markera fotona och "föra dem mer samman". De är mina favoriter och används på många av mina layouter.



onsdag 15 augusti 2007

Samma foto, samma inspiration, helt olika LO.

Här har jag lagt in två, som jag tycker, helt olika LO men på samma foto (mitt favoritfoto från bröllopet) och med samma tema. Fotona är tagna av vår fotograf Kasper Levisson (http://www.dvdvideo.se/).


Min älskling du är som en ros! (Denna bild har jag tagit bort eftersom den är inskickad till en utmaning)


Detta fotot har jag redigerat i Adobe Photoshop. Det är helt enkelt gjort i två lager där jag gjort ena lagret svart-vit och sedan klippt ut rosen i färg och lagt i ett eget lager ovanpå. Eftersom fotot är stramt ville jag behålla det i Lo.n Jag valde därför enfärgat, svart och rött papper. (Min första tanke var att använda ett ursnyggt svart vitt blommigt papper, men insåg snabbt att hela effekten med fotot försvann in i bakgrunden.) Jag brukar alltid använda fotomatta, men eftersom fotot är framkallt med vit ram tyckte jag att det räckte som markering.
Rubriken är med rub-ons, direkt på papperet. Det enklaste man kan göra. Fortsättningen på sångtexten kommer sedan på "tagen" som jag rivit ut och sedan skuggat (chalkat) kanterna med en fluid chalk.
Blomman är gjord av QK hjärtan, samma som de övriga hjärtanen på bilden. Det var lite pilligt att få dem rätt men resultatet blev fint tycker jag. Dessutom kan man sätta knappen i mitten så att det förvillar lite om inte allt är alldeles symmetriskt.
Vid fotots ena hörn har jag fäst tre glashjärtan, för att föra mer fokos till fotot.

Material:
Cardstock Bazill (rött och svart)
Rub-ons Trademarks LULU
QK Hearts
Glashjärta
Knapp
Sytråd
Fluid chalk Brilliance lightning black
26/8 2006 Vilken dag
!

Denna LO har jag först i mitt album och den har en tillhörande sida med samma layout (spegelvänd) och två foton från vigseln. Jag har skapat sidan för att den ska verka välkomnande in i albumet, och har skrivit ner lite tankar på journaling-ettiketten. Även här har jag använt mig av en ganska stram design med bara enfärgat papper. Blommorna är gjorda på samma sätt som andra LO.n och bokstäverna är från QK Metro.
Material:

Cardstock Bazill
QK Hearts
QK Metro
Knappar
Fluid chalk Brilliance lightning black

Det är väldigt kul att se hur olika, men ändå lika LO kan bli.

söndag 12 augusti 2007

Jag börjar här med att lägga upp min Layout: Fyrtal i damer. (tyvärr har scanningen inte blivit riktigt bra, men det får vi leva med) Fotot är taget av min bror Fredrik på min och min mans bröllopsfest. Jag tycker att det är ett underbart foto, som det är få förunnat att ha.

När jag böjade att scrappa på fotot hade jag rubriken klar först: Fyrtal i damer. Rubriken är oftast annars det sista jag får till, men här var den så självklar tycker jag.

Det första jag bestämde mig för, var att hitta papper som tar upp färgen i deras vackra klänningar. Jag ville försöka framhäva dem. Jag brukar vilja ha en grundfärg (här blå-turkos), en "första" accentfärg (här rosa) och en "andra" accentfärg (här brun). Jag brukar alltid skära/klippa/stansa ut de olika papperna och lägga ut dem tills jag får en bra balans. Här la jag först ut papper diagonalt, och sedan la jag en remsa horisontelt för att markera rubriken. Jag använda en rosa fotomatta, men stack in den vänstra delen under bakbrundspapperet för att skapa lite spänning och undvika att få det alltför "fyrkantigt".

Rubriken är gjord av rub-ons (gnuggisar...) Jag skar ut bokstäverna för att få det att påminna lite om kort i en kortlek men utan att få det kitschigt. Jag hängde sedan upp dem på ett band som jag fäste med brads.

Till sist började jag att jobba med dekorationerna. Orden blev som dekorationer men så klart också som förklaring till vilka som är på bilden. Hjärtanen är brads som är mina stora favoriter. Jag valde sedan knapparna för att jag ville på layouten lite "kvinnlig", bilden är ju faktiskt på de kvinnliga förebilderna i mitt liv.

Material:
Cardstock - Bazill (rosa och blå)
Mönsterpapper - K&Company
Bokstäver till rubrik - American crafts LULU rub-ons
Övriga bokstäver - Quickutz (QK) metro
Dekorationer - Brads hjärtan från reprint, svarta brads från Bazill, Organzaband från Vivant, diverse knappar.
Chalk - Brilliance lightning black
Glue-dots från 3-D

Planer för min blogg.

Nu har jag "pulat" lite med layouten på min blogg. Vet inte riktigt om jag är nöjd än, men det får ju utvecklas efter hand. Har inte fått rätt på alla funktioner än, men det ska jag väl lyckas få rätt på.

Mina tankar med bloggen då?

Jo, jag tänker mig att jag ska lägga upp min layouter och också försöka beskriva hur jag gjort dem, hur jag tänkt kring dem, vad som inspirerat mig m.m. På det sättet hoppas jag kunna inspirera fler att scrappa.

Mina stora scrapprojekt som jag gjort / gör / planerar att göra och som kommer att synas här är: Mitt bröllop, Bröllopsresa, Vår höst i USA, Min bror och jag, Det här är jag m.m.

fredag 10 augusti 2007

Uppbyggnad!

Hej!

Just nu håller jag på att bygga upp min scrapbookingblogg. Det kommer mera....