måndag 31 mars 2008

Vår!?

Helgen har inneburit en massa pyssel men allt annat än scrapping. Visst är det roligt att ge sig in på annat pyssel än man är van vid. Jag har en hel massa olika pysselgrejor liggande. Det är så kul att prova på. Akvareller, smyckestillverkning, lera, handarbete..... Fast oftast är det ändå så att det är och förblir "prova på".....

Så helgen har innehållit:
- Ommålning av förvaringsmöbel.
- Sytt nytt kuddfördral till kudden ovanpå förvaringsmöbeln.
- Börjat virka på en sjal, som blir som jag vill ha den. (eftersom det inte verkar finnas i en enda butik i Malmö)
- Pärlbrickor. Tack för den inspirationen Åsis. Har nu kunnat drömma mig tillbaka till tiden hos dagmamman, där vi byggde pärlbrickor i timmar! Jag, Fredrik, Caroline och Andreas.... och så hmmm vad hette de..... Emil och Jesper... och så fanns ju den där elaka Tobias (hoppas du inte läser detta..... eller rättare sagt hoppas du blivit snäll på vuxna dagar) som tvingade oss yngre att krypa runt på golvet och plocka upp pärlorna du välte ner. Ja, tänk vad man kommer ihåg när man bara får lite tid att tänka på det. Pyssel; vilken terapi.

- Dessutom har jag köpt mig ett par pumps!!!! Praktiska jag har blivit kär i ett par pumps, hur ska detta gå?
Jag tror att våren är här! (MFF ohar allsvensk premiär idag och det är väl ett gott tecken.....)
/frida

måndag 24 mars 2008

En kreativ dag.

Idag har jag suttit inne nästan hela dagen (förutom en joggingtur imorse). Det blåser småsnålt ute och rätt vad man tittar ut så snöar det! Brrr!


Jag gick ut hårt idag och började att sortera scrapprylar. Som jag nämnt tidigare så är mitt scraputrymme minimalt och jag har en tendens att sprida ut mina prylar på allehanda konstiga ställen. (Där det finns plats, helt enkelt...) Jag har lite småplaner på att ta en tur till IKEA nästa helg och göra vid lite. Ska kanske göra ett litet före och efter kollage, precis som alla Inrednings-TV-program värda namnet. Får väl se....


Sedan, när det var städat och fint satte jag igång med mina båda projekt: Pappersnörd och en LO med mina joggingskor (som Åsis inspirerade mig till....)

Här har vi resultatet.






Jag tyckte att med tanke på temat så skulle jag bara använda mig av papper och inte några andra dekorationer. Inte helt enkelt! Dessutom så plockade jag bara ihop ett gäng spillbitar från gamla favortipapper utan tanke på hur de skulle passa ihop. Lite kul.... Det skulle ju vara lite lekfullt, tänkte jag. Resultatet blev väl sådär, men det var roligt att hålla på. Jag hoppas att fler pappersnördar scrappar sina anledningar till varför vi är som vi är!!!


Sedan blev det alltså jogging-tema.




Detta är alltså min scraplift från Åsis. Den var urkul att göra och är min hyllning till världens bästa träningshjälpmedel, Nike-Ipod! Det vill säga: jag har en sensor i skon som mäter steg, gångsträcka, hastighet osv och sedan skickar informationen trådlöst till min Ipod och sedan är där en liten dam som talar om allt detta för mig. (Det återstår 20 minuter..... Din hastighet är 6 minuter per km...) Det är kul att få in detta i min BOK för aldrig i mitt liv hade jag trott att jag skulle börja jogga. Jag som alltid har tänkt att de som är ute i ur och skur och springer km efter km, kan inte ha allt sans i behåll. Framför allt har jag alltid tänkt att om man måste ha mössa och vantar på sig när man springer så ska man inte ge sig ut. Så plötsligt en dag var jag bara där, ute och sprang i regnet och blåsten, med mössa och vantar en tidig lördagsmorgon, och märkte att jag njöt av det! Helt sanslöst! (Men, nej, det där går upp och ner och jag njöt inte när jag efter 8 km vände upp och hade hela Limhamnsvägen framför mig i regn, motvind och 2 plusgrader. Då kan jag känna vad bilisterna jag möter tänker...)


Skoavtrycket är från skorna och är gjort med vanlig stämpeldyna (efter att jag med nål rensat undersidan av skorna......). Om någon skulle göra detsamma, glöm inte att trycka av skoavtrycket, så att det inte råkar hamna på hallmattan sedan.... Papperet är Bazill cardstock och American crafts Kids collection.


Nu är påsken slut och en ny arbetsvecka väntar! Ha en trevlig sådan.


/Frida

torsdag 20 mars 2008

Påskfint.

Var bara tvungen att lägga in lite påskfint här. Jag arbetar på flera olika platser, men bland annat på en daglig verksamhet för personer med utvecklingsstörning, i Trelleborg. De har olika typer av skapande verksamhet, vilket jag tycker är roligt och är väldigt glad för att det finns. De har en liten affär/lucka där de säljer sina varor. Där hittade jag dessa underbara påsk-disktrasor. Jag var bara tvungen att köpa. 5 kronor stycket!!! Jag tycker de är helt ljuvliga!


Så med dem önskar jag Glad Påsk på allvar. Se upp för snöstormen!

/Frida

onsdag 19 mars 2008

Glad påsk!

Imorgon börjar påsken! Skönt ska det bli med lite ledighet. Vädrets makter verkar ju vilja att vi alla ska sitta inne och scrappa.

Här kommer en LO som jag gjort i veckan som verkligen var kul att göra. Det är från mitt pågående projekt Årsboken. (Har inte blivit något alster där på länge men äntligen har det lossnat).

Juli månad och min kompis Petra var och hälsade på oss hos mina svärföräldrar med sim sambo och son. (Mina svärföräldrar har en underbar gård i norra Skåne där de driver ett mjölklantbruk). Gabriel (sonen) var helt begeistrad i korna. Jag som själv är ganska rädd för dessa beskedliga men ack så luriga ko-damer, var mycket förvånad över hur modig Gabriel var. Länge stod han vid stängslet och tittade och tittade på hur de betade. Gång på gång pekade han och sa: Koooo, på ett sätt som inte alls matchar vår nordskånska dialekt. När Andreas frågade om han ville följa med ut i hagen och klappa korna så tvekade han inte en sekund utan hand i hand vandrade de ut. (Andreas 190cm och Gabriel 90 cm?) Lilla hariga jag blev så klart nervös. Visst går jag in i hagen någon gång om jag är tvungen men.... Petra och Johan verkade mest nervösa för Gabriels nya vita adidas-skor. Där finns ju en del att trampa i om man inte är van vid att se sig för.

Kameran åkte i alla fall fram och vi fick underbara foton.

Här har vi resultatet. Jag har tagit foto av det eftersom jag inte kunnat scanna, vilket är en annan, längre historia.....

Nu väntar nästa projekt: Scrapnörden i mig, och därefter scraplift av Åsis med mina joggingskor. Jag antar din utaming och ska se vad jag får till.....

/Frida

måndag 17 mars 2008

Jag - en pappersnörd?

Nu har jag insett det. Jag pratade med en bekant för några veckor sedan och vi diskuterade olika hobbies; hur nördiga hobbies som finns; hur viktigt det verkar vara för människor att vara samlare osv. Vi skrattade lite och retades lite och jag kunde bara inse det: Jag är precis så nördig som vi pratade om att andra kan vara.

Jag samlar på mig vackra papper. Jag älskar att bläddra bland mina papper, titta på dem, sortera dem, känna på dem....Jag har en hel mängd papper som bara ligger och det har jag inga betänkligheter för. Däremot har jag en hel del papper som jag tycker så mycket om att tanken på att klippa i dem, använda dem är obehaglig! Knäppt, ja, jag vet!

Ytterligare nördtecken: Jag surfar runt på internet och utbrister plötsligt: Åh, American crafts har kommit med en ny kollektion celebrate-papper. Jag använde mitt favoritpapper, American crafts randigt i bland annat grönt och rosa till en layout och köpte då genast två nya så att jag skulle kunna använda ett till och ändå ha ett kvar i min samling. Knappt, ja, jag vet!

Idag fick jag en ny leverans av papper, samtliga American Crafts (är mönstret tydligt). Alla var i vackra färger. Randiga, prickiga, blommiga. You name it. Det är lycka att packa upp dem ochf undera på vad man ska, och kanske vad man inte ska använda dem till.

För er som känner mig och tänker att nu har det nog slagit över så oroa er inte. Bloggen har skruvats lite extra och även kryddats lite. Men bara lite....

/Frida

fredag 14 mars 2008

Födelsedag....

Ja, så var det födelsedag. Det är roligt! Framför allt var det roligt att komma hem och mötas av denna bilden. Många kort på dörrmattan! Vi får ju faktiskt inte så mycket post längre. Det vi får är ju dessutom oftast räkningar.... Men idag var det många grattiskort, och dessutom en avi om att mina papper från scrapaddicted kommit. (Jag beställde dem i onsdagskväll!!! Jag är mycket imponerad!)




Imorse fick jag dessutom en underbar present av min man. En alldeles egen fotoskrivare! Åh, vad glad jag blev! En liten portabel sak, som matchar min pyttelilla scraphörna (ett bord...)! Den har dessutom fått bäst i test flera gånger! Längtar efter att prova den!


Har faktiskt gjort 2 kort också. Det blev alltså nypremiär efter ett långt scrapuppehåll. Jag blev riktigt nöjd, och det är ju härligt! Här kommer dem, och efter det ska jag gå och fixa födelsedagspresenten till min tvillingbror (som kommer hit imorgon). Kanske kommer ett foto på det sedan....




Hmmmmm, kan inte ladda upp bilder just nu.... Något verkar ha blivit fel under tiden jag skrivit.... Får väl återkomma.


NU! Som vanligt var det ju faktiskt inte Blogger som inte funkade utan jag.... Fel format.

/frida


tisdag 11 mars 2008

Äntligen på G igen!


Efter många, många veckors scrapuppehåll känner jag mig egentligen på G igen. Har spanat in srapaddicteds nyheter och där fanns massor av nya American crafts som bara låg där som om de var gjorda för att jag skulle få scrapinspiration igen!!! Jag vill köpa!!!! (Fyller ju år på fredag och det blir väl bra födelsedagspresent till mig själv...)
Nu ska jag göra bloggrunda och bara ta in all ny inspiration. Lyssnar samtidigt på Fridas sclager Upp och hoppa. Underbar!
/Frida