måndag 30 juni 2008

Det kunde man nog inte tro....



Jag tycker mycket om konsthantverk (har fått det från modersmölken av min kära mamma), och jag tycker att det är jätteroligt att prova på nya saker. Men, att knyppla!? Vem kunde tro att jag skulle ge mig på det?!

Men, helgen har jag ägnat åt att lära mig denna konst. Mor, svärmor och de anrika böckerna: Knyppling och Knypplerskan har varit min hjälp, och nu har en ny kunskap och ett nytt intresse växt. Jag kan inte säga annat än att jag beundrar och känner stor vördnad för de kvinnor som utförde detta hantverk. Bara tänk att skapa dessa spetsars mönster. Bara att komma på hur man ska slå knutarna, och sedan tillverka spetsar och dukar, den ena vackrare än den andra. Beundransvärt!

Så, jag vill slå ett slag för gammalt hederligt konsthantverk. En del av vår kulturhistoria. Nu har jag dessutom tänkt mig att jag kan ha handgjorda spetsar på kort och LO.s Det tycker jag ger en ganska hög imponeringsfaktor.....

/Frida

...under överinseende av svärmor...

måndag 16 juni 2008

Det går trögt med årsboken.

Men har man börjat på ett projekt ska man väl slutföra det...? Lite ironi från mig, för om det är något jag är mästare på, så är det att inte slutföra projekt som jag har börjat på. Det är så roligt i början. Man planerar, funderar och går in med full kraft. Sedan någonstans på vägen försvinner kreativiteten och något nytt spännande projekt börjar ta form. Då känns det som man håller på med plötsligt så grått och trist. Så vardagsaktigt....


Nu får jag i alla fall ta mig i kragen och tada!!! här kommer Augusti!

I början så tyckte jag, som sagt, att formatet var jättekul att jobba med, men nu känns det ganska trist. Det är precis som om jag inte får till fler kombinationer. Det finns inte så mycket frihet att placera foto och titlar på. Eller är det bara nyhetens behag från min sida som börjar falna..... Undrar hur lång tid det tar innan september kommer.
/Frida

söndag 15 juni 2008

Äntligen!

Äntligen fick jag lust att scrappa igen. Här har det inte blivit något skapat på länge, men idag hade vi en hel söndag utan någon inplanerad aktivitet, och vädret var inte sådant att man var tvungen att gå ut.





Så, jag tog mig in till swescrapbook och letade fram lite gamla skissutmaningen och vips hade jag skapat en LO från min bästa kompis bröllop förra helgen. Visst är de jättefina på fotot!



Jag fotograferade LOn i stället för att scanna, och det blev inte riktigt så bra, men så får det bli. De papper jag använt är, förutom Bazill Cardstock, från American Crafts Metropolitan serie och så fick jag tag i någon gammal scrapbit som jag inte vet var den kommer ifrån. Dekorationen runt om är Stickels ("glitterklister") från Ranger som jag "duttat" i mönster på frihand. Kul och det var faktiskt både lättare och blev bättre än jag trott.

Nu ska jag gå och frossa mer i fotbolls-EM på TV.

/Frida

måndag 9 juni 2008

Jodå, jag finns...

... jag bara gör allt annat än att sitta vid datorn. VÄDRET ÄR JU SÅ UNDERBART!

Har haft en härligt hektisk helg med student, nationaldagsutflykt, bröllop, trädgårdsarbete och bäbismöte! Inte konstigt att jag så här på måndagen känner mig helt färdig.

Det har i alla fall varit underbart och jag har nu en hel del foton att redigera. Jag dyker väl upp här igen när det blir sämre väder!

/Frida