torsdag 11 december 2008

Ett pepparkakshus jag fått jobba för!

Jag älskar julen och allt man kan pyssla med då. Det blir inte jul om man inte har ett pepparkakshus! I år hittade jag en förlaga på http://hem.bredband.net/merjul/start.htm och satte igång. Men, det är få saker som inte gått fel detta året.... 1. Pepparkaksdegen räckte inte till alla delar. (Jag har fuskat och köpt deg, så det var bara att köpa mer och ägna ytterligare en kväll till att knåda och kavla och grädda). Många delar blev det...
2. Bakplåtspapperet tog slut. Jag tänkte att när det gäller kristyren så kan jag väl göra en "sprits" av smörgåspapper på rulle. Tji fick jag. Det är inte alls lika starkt så att när det började bli uppblött och jag tog i så sa det pang och "spritsen" sprack och gissa om det blev kletigt överallt.... Men det är bara att vara kreativ så jag samlade ihop all kristyr igen, ner med det i en plastpåse med hål i och i en ny "sprits". Det fungerade!
3. När jag skulle sätta ihop husen (det tog lite tid att fundera ut...) så fattades två delar. Skit också! Så jag fick skarva och improvisera lite. Det gäller att placera det i rätt blickfång så syns det inte.



Sedan var det bara att använda kristyren till sista droppen! Imorgon ska yttermiljön till. Sedan är det färdigt!